ماست پاستوریزه :
ماستی است که ماندگاری آن در یخچال ۱۴ روز است .
ماست استریل :
گاهی برای افزایش مدت نگهداری ماست ، آن را پس از تولید و تنظیم شدن اسید ، به وسیله ی دستگاه مخصوصی حرارت داده و استریل می کنند . سپس در شرایط استریل بسته بندی می کنند . این نوع ماست دارای ماندگاری طولانی چهار تا شش ماه است . البته باید در نظر داشت به علت این که در این روش باکتری های ماست از بین می روند ، عده ای خواص ماست تازه را برای آن قائل نیستند .
دوغ :
این محصول مخصوص کشور ما می باشد و با استفاده از باکتری تولیدکننده ی اسید لاکتیک (لاکتوباسیلوس)
تولید می شود . برای این کار از ماست تازه به عنوان مواد اولیه استفاده می شود . این فرآورده حالت آبکی دارد و ماندگاری آن حدود ۱۵روز است .
ماست چکیده :
این محصول را با کاهش آب ماست ، تولید می کنند . عمل کاهش دادن آب به وسیله ی دستگاه یا کیسه های کتابی انجام می شود .ماندگاری ماست چکیده به علت داشتن اسید بالا حدود ۱۰روز در دمای یخچال است .
کشک :
این محصول در اصل فرآورده ی ویژه ای از ماست با ماندگاری طولانی است . برای تهیه این محصول ، ماست را پس از فرموله کردن ، حرارت دادن و حذف آب اضافی ، آن را به صورت تغلیظ شده یا خشک در می آورند .
قرقروت :
این فرآورده محصول جانبی در ماست چکیده است . برای تهیه قره قروت معمولا آب ماست را (بخشی از ماست که هنگام تغلیظ از آن جدا می شود) به وسیله ی حرارت تغلیظ نموده و بسته بندی می کنند . ابن کحصول بسیار ترش مزه بوده و به عنوان چاشنی همراه غذاهای مختلف مصرف می شود .
ماست منجمد :
این محصول به نام بستنی ماست هم معروف است که در کشورهای خارجی وجود دارد . در این فرآورده پس از فرمولاسیون ، ماست را در فریزرهای بستنی ساز منجمد کرده و به صورت دسر مصرف می کنند .
ماست میوه ای :
تولید ماست میوه ای در دنیا بسیار رایج است و طرفداران زیادی نیز دارد . برای تولید این محصول روش های مختلفی دارد که دو روش از آن عبارتند از :
الف – تولید ماست میوه ای با استفاده از اسانس و رنگ خوراکی .
ب) ماست میوه ای با مربا یا مارمالاد میوه