نکات بهداشتی برای خرید موادغذایی

نکات بهداشتی برای خرید موادغذایی

در هنگام خرید شیر و فرآورده‌های آن چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
ـ شیر سالم طعم مطبوعی دارد، کمی‌شیرین بوده و رنگ آن سفید مایل به زرد می‌باشد. شیر یکی از غذاهای بسیار مفید است ولی خیلی زود آلوده شده و محل مناسبی برای رشد میکروبها می‌شود.
ـ خطر آلودگی در شیر خام بیشتر است و به همین دلیل نباید شیرخام خریداری کرد، اما در صورت خریداری می‌توان با اضافه کردن مقداری آب، آن را به مدت  ۲۰ دقیقه جوشانید.
ـ شیری برای خریداری مناسب است که پاستوریزه یا استرلیزه باشد. در این روش با استفاده از حرارت، میکروبهای شیر را از بین می‌برند.
ـ شیر پاستوریزه را تا ۲ روز می‌توان در یخچال نگه داشت و بیرون از یخچال زود فاسد  می‌شود اما شیر استریلیزه که درب آن باز نشده باشد حتی خارج از یخچال هم تا چند روز سالم باقی می‌ماند.
ـ در هنگام خرید شیر شیشه ای یا پاکتی باید به تاریخ مصرف آن توجه کرد.
ـ پنیر تازه محلی می‌تواند بیماری تب مالت را به انسان منتقل کند بنابراین نباید پنیر تازه محلی مصرف کرد. اگر پنیر فروشگاه، محلی باشد؛ می‌توان آنرا پس از خریداری ۲ ماه در آب نمک و در یخچال منزل نگهداری نمود و آنگاه آنرا مصرف کرد.
ـ خطر آلودگی در بستنی‌هایی که به صورت سنتی تهیه می‌شوند بیشتر است بنابراین بهتر است از مصرف آنها خودداری شود.
ـ آلودگی کشک مایع می‌تواند موجب انتقال بیماری شود، بنابراین قبل از مصرف باید به مدت نیم ساعت جوشانده شود.
ـ بهتر است کلیه فرآورده‌های لبنی بصورت پاستوریزه خریداری و مصرف شود.

 

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →